יצור כוספא

ישנם שישה שלבים בתהליך ייצור הכוספא:

  • הכנת הגרעינים, קילוף ומיצוי השמן בסולבנט ( הקסן).
  • מוציאים את שאריות הסולבנט מהפתיתים בעזרת וואקום (תת לחץ).
  • קליית הפתיתים וטיפול ברעלים שבתוכם ע"י חימום ל- 100° לאורך זמן.
  • ייבוש הפתיתים ל- 12% מים וקירורם בעזרת הזרמת אויר חם וקר דרכם.
  • ניפוי הפתיתים (כוספא) וגריסתם לגודל של 4 מ"מ כדי להתאימם למאכל בעלי חיים.
  • אחסון הכוספא בסילוסים לפני מכירה ללקוחות.

לחטיבת הסחר של שמן תעשיות בע"מ ניסיון של 50 שנה ויותר בייצור כוספאות ומזונות בעלי חיים באיכות גבוהה.